– Wat eten we vandaag –

Lentegroenteschotel met bospeen en shoarma

Lentegroenteschotel met bospeen en shoarma

Ingrediënten:

  • 300 gram gele rijst
  • 250 gram groene asperges
  • 250 gram bospeen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 gram shoarmavlees
  • 250 gram peultjes (in schuine stukken)
  • 250 gram diepvriesdoperwten
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)

Bereiding:

  1. Kook de rijst en laat uitstomen. Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken. Houd de kopjes apart. Halveer de bospenen in de lengte.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
  3. Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
  4. Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor. Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.