hoofdgerecht, bijgerecht
– Wat eten we vandaag –
Biefstuk met bonensalade en gorgonzola
4 personen
25 minuten
Ingrediënten:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel verse tijm (fijngehakt) of 1 theelepel rozemarijn (fijngehakt)
- 400 gram biefstukken
- 500 gram haricots verts (afgehaald) of 500 gram sperziebonen (afgehaald)
- 200 gram gorgonzola
- 150 gram rucola (grof gesneden)
- 1 kropje radicchio (in repen)
- 1 bakje cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
- 1 rode ui (gesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 100 milliliter olijfolie extra vergine
- 2 eetlepels balsamicoazijn
Bereiding:
- Meng de olijfolie met de tijm. Bestrooi de biefstuk met zout en peper en wrijf het vlees in met de tijmolie.
- Kook de haricots verts in 5-6 minuten beetgaar. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
- Rooster de biefstuk circa 2 minuten per kant op de barbecue. Zet de gorgonzola in een ovenvast schaaltje aan de zijkant erbij tot de kaas licht smelt.
- Meng de rucola met de radicchio en verdeel de haricots verts met de tomaatjes en rode ui erover. Meng de knoflook met de olijfolie extra vergine, balsamicoazijn, zout en peper.
- Snijd de biefstuk in plakken en leg het vlees op de salade. Besprenkel met de balsamicodressing en verdeel de gorgonzola over de salade.
Bereidingstip:
Neem in dit recept in plaats van biefstuk ribeye of entrecote.