hoofdgerecht
– Wat eten we vandaag –
Lentegroenteschotel met bospeen en shoarma
4 personen
20 minuten
Ingrediënten:
- 300 gram gele rijst
- 250 gram groene asperges
- 250 gram bospeen
- 3 eetlepels olijfolie
- 400 gram shoarmavlees
- 250 gram peultjes (in schuine stukken)
- 250 gram diepvriesdoperwten
- 1 theelepel citroensap
- 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Bereiding:
- Kook de rijst en laat uitstomen. Snijd intussen de harde onderkant van de asperges en snijd de asperges in 3 gelijke stukken. Houd de kopjes apart. Halveer de bospenen in de lengte.
- Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak hierin het shoarmavlees met de wortels 4 minuten op middelhoge stand.
- Voeg de stukjes asperge en de peultjes toe en roerbak nog een paar minuten. Voeg de doperwten en aspergekopjes toe en roerbak nog 2 minuten.
- Neem de pan van de warmtebron en schep de citroenrasp, peterselie en de rest van de olie erdoor. Serveer de lente groenteschotel met shoarma met de rijst.