– Wat eten we vandaag –
Wraps met romige kip en groene groenten
Wraps zijn altijd goed. Ga eens voor het recept vandeze wrap met romige kip en groene groenten. Lekker gezond met groene asperges, spinazie en doperwten. Dit gerecht staat binnen 15 minuten op tafel!
Ingrediënten:
- 0.5 eetlepel boter of 0.5 eetlepel vloeibaar bakproduct
- 250 gram kipfilets (in reepjes)
- circa 2 eetlepels mosterd
- 150 milliliter kookroom
- 4 tortillawraps
- 1 eetlepel olie
- 150 gram groene asperges (in stukjes)
- 400 gram spinazie (grof gehakt, panklaar)
- 100 gram diepvriesdoperwten
Bereidingswijze:
- Verhit de boter en roerbak hierin de kipreepjes goudbruin. Voeg de mosterd en room toe en laat 2 minuten zachtjes sudderen.
- Verwarm intussen de oven voor op 180ºC. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en leg ze in de warme oven.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de asperges in 2-4 minuten beetgaar. Voeg de spinazie en doperwten toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Neem de wraps uit oven en verdeel de groenten en romige kip erover. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Zet nog circa 5 minuten in de nog warme oven. Snijd door voor het serveren.
Bereidingstip:
Vervang de kipreepjes in deze wraps door blokjes feta.